Cursus edelsmeden

Cursus edelsmeden

In deze cursus leert u door middel van opdrachten de verschillende basistechnieken van het edelsmeden. U leert o.a. zagen, vijlen, schuren, solderen, gieten en stenen zetten. Inbreng van eigen ideeën of materiaal (oud zilver, steentjes of kralen) is ook mogelijk. Omdat de groep klein is, is er alle aandacht voor persoonlijke begeleiding en wensen. De lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Een les duurt 2,5 uur en is inclusief gebruik van gereedschap, schuurpapier, zaagjes, zilversoldeer en koper om mee te werken en koffie en thee met iets lekkers. Zilver, goud, goudsoldeer, steentjes of parels kunt u in de les kopen. Er is een pinautomaat aanwezig.

Benieuwd naar wat cursisten zoal maken? KLIK HIER OM VOORBEELDEN TE BEKIJKEN. En bekijk dit filmpje voor ontwerpinspiratie!

Waar en wanneer:
De lessen edelsmeden vinden wekelijks plaats op woensdagochtend, woensdag- of donderdagavond, m.u.v. de schoolvakanties (Zuid Nederland). U kunt instromen wanneer u wilt. De cursus wordt gehouden in mijn atelier aan de Mauritsstraat 11 in Kapelle. Voor ieder staat een professionele werkplaats ter beschikking.

Betaling en aanmelden:
U kunt een strippenkaart van 5, 10, 15 of of 20 lessen, kopen in mijn webshop. Bij de bestelling kunt u direct uw lessen voor de gewenste data reserveren. Alle beschikbare lessen vindt u in het lesrooster (klik op de button hieronder). Na de bestelling ontvangt u een bevestiging en ik leg de strippenkaart voor u klaar in de les. Deze gaat in vanaf de eerste les dat u naar de cursus komt en wordt per les die u volgt afgestempeld. Bij bestelling kunt u ook alvast het e-book met basistechnieken downloaden!

Prijzen:
€157,50 voor 5 lessen
€300 voor 10 lessen
€435 voor 15 lessen
€560
voor 20 lessen

Losse lessen:
Liever af en toe een losse les volgen? Dat kan voor €35 per les. Deze les dient u vooraf te reserveren.

Aansprakelijkheid:
Deelname is op eigen risico. Natuurlijk wordt er in de cursus alle nodige aandacht aan veiligheidsaspecten besteed, maar ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele schade, diefstal of verwondingen.

Liever een eenmalige workshop van 5 uur volgen? Kijk dan hier voor de workshops.


Ervaringen van cursisten:

Bea: “Mijn ervaring bij deze workshop is zeer positief.
Een heel net en gebruiksvriendelijk atelier.Ook de gezelligheid is meegenomen.
In groepjes van 4-5 is het ideaal om te werken en zo kan de begeleiding vlot verlopen.
Nicoline is zeer professioneel en gaat zeer zorgzaam om met de materialen waarmee we werken. Ik kom TERUG!”

Corrie: “Ik heb de cursus als zeer bijzonder ervaren, ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.
Geleerd heb ik dat hergebruik van Goud en Zilver, en je eigen ideeën er in uit werken, iets bijzonders te voorschijn laat komen.
Maar jij Nicoline helpt wel mee om je ideeën naar boven te laten komen, Dank hiervoor!”

Maarten: “Ik heb de cursus als heel leerzaam ervaren. Het leren van diverse technieken om zo het sieraad te kunnen maken dat je graag wil maken.  Het heeft mij gestimuleerd om mijn inspiratie om te zetten in ideeën; deze te schetsen en dan ook daadwerkelijk uit te voeren.  En dat laatste is vaak het lastigst. En daarmee heb jij enorm bij geholpen.”

Nicoline van Boven wenst u hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2019!! Sluiten