Cursus edelsmeden

Korte cursus edelsmeden

In deze cursus van 5 lessen leer je door middel van opdrachten de verschillende basistechnieken van het edelsmeden. Je leert o.a. zagen, vijlen, schuren, solderen, gieten en stenen zetten. Inbreng van eigen ideeën of materiaal (oud zilver, steentjes of kralen) is ook mogelijk. Omdat de groep klein is, is er alle aandacht voor persoonlijke begeleiding en wensen. De lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Een les duurt 2,5 uur en is inclusief gebruik van gereedschap, schuurpapier, zaagjes, zilversoldeer en koper om mee te werken en koffie en thee met iets lekkers. Zilver, goud, goudsoldeer, steentjes of parels kunnen in de les worden aangekocht. Er is een pinautomaat aanwezig.

Benieuwd naar wat cursisten zoal maken? KLIK HIER OM VOORBEELDEN TE BEKIJKEN. En bekijk dit filmpje voor ontwerpinspiratie! Of vraag alvast het gratis e-book met basistechnieken edelsmeden aan.

Waar en wanneer:
Ik heb na deze periode van Corona besloten dat ik de cursussen ga afbouwen! Dat betekent dat ik geen nieuwe cursisten meer aanneem. Huidige cursisten kunnen uiteraard hun leskaarten opmaken. Ik ga geen nieuwe kaarten meer verkopen, dus ik haal ze ook uit de webshop. Huidige cursisten die binnen de afbouwperiode nog extra lessen willen volgen (indien plaats) kunnen deze per les betalen in mijn atelier aan een speciale prijs van €30 per les. Aanmelden voor deze lessen gaat via de Whatsapp groep daarvoor bestemd!

Betaling en aanmelden:
Meld je eerst aan via onderstaand formulier voor een of meerdere cursussen of losse lessen. Geef aan op wanneer je wèl kunt, zodat ik kan kijken welke cursussen door kunnen gaan. Dus kun je op meerdere dagen, geef dat dan aan in het formulier, zodat ik mogelijk kan schuiven. Als een cursus definitief vol is en door kan gaan, dan ontvang je van mij een bevestiging met link naar de webshop, waar je de betaling kan voldoen. Deze dient in orde te zijn voor aanvang van de eerste les! Je kunt kiezen uit 1 cursus (5 lessen) , of een strippenkaart van 10 lessen (een half jaar geldig). Wil je liever af en toe een losse les, dan kan dat ook indien er plaats is. Alle beschikbare lessen vind je in het lesrooster (klik op de button hieronder).

Inhalen bij afwezigheid:
Kun je (per 5 lessen) een les niet komen, dan mag deze les altijd worden ingehaald binnen een termijn van 2 maanden en tijdens een van de cursuslessen (enkel indien er plaats is). Kun je meer dan 1 les niet komen, dan is het voordeliger om een aantal losse lessen van €35 per les te nemen of een strippenkaart van 10 lessen (deze is een half jaar geldig). Er worden bij afwezigheid geen lessen verrekend.

1 losse les

(Geldig tijdens een van de beschikbare lessen)

1 cursus van 5 lessen

€32 per les

strippenkaart voor 10 lessen

€29 per les

Aansprakelijkheid:
Deelname is op eigen risico. Natuurlijk wordt er in de cursus alle nodige aandacht aan veiligheidsaspecten besteed, maar ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele schade, diefstal of verwondingen.

Liever een eenmalige workshop van 5 uur volgen? Kijk dan hier voor de workshops.


 

Inschrijving cursus edelsmeden:

 

Verificatie

Ervaringen van cursisten:

Bea: “Mijn ervaring bij deze workshop is zeer positief.
Een heel net en gebruiksvriendelijk atelier.Ook de gezelligheid is meegenomen.
In groepjes van 4-5 is het ideaal om te werken en zo kan de begeleiding vlot verlopen.
Nicoline is zeer professioneel en gaat zeer zorgzaam om met de materialen waarmee we werken. Ik kom TERUG!”

Corrie: “Ik heb de cursus als zeer bijzonder ervaren, ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.
Geleerd heb ik dat hergebruik van Goud en Zilver, en je eigen ideeën er in uit werken, iets bijzonders te voorschijn laat komen.
Maar jij Nicoline helpt wel mee om je ideeën naar boven te laten komen, Dank hiervoor!”

Maarten: “Ik heb de cursus als heel leerzaam ervaren. Het leren van diverse technieken om zo het sieraad te kunnen maken dat je graag wil maken.  Het heeft mij gestimuleerd om mijn inspiratie om te zetten in ideeën; deze te schetsen en dan ook daadwerkelijk uit te voeren.  En dat laatste is vaak het lastigst. En daarmee heb jij enorm bij geholpen.”

Lees ook onderstaande blogs van cursisten:

https://juweelontwerpster.nl/cursus/een-cursist-aan-het-woord/

https://juweelontwerpster.nl/cursus/passie-voor-edelsmeden/

https://juweelontwerpster.nl/workshops/gastblog-door-sazjewelry-2/