Armbandjes voor Afrika

Ik wil graag een actie onder de aandacht brengen van een cursist van mij. Zij maakt en verkoopt koperen armbandjes met tekst. De opbrengst gaat naar meisjes in Afrika om tienerzwangerschappen te voorkomen en ze een betere toekomst te bieden. Hieronder haar verhaal.

Melanie melde zich aan voor de cursus edelsmeden begin april 2017. Ik vind het bijzonder dat ze helemaal uit Delft naar Zeeland komt om sieraden te leren maken. Melanie is sowieso iemand van doorpakken. Ze pikt dingen in de cursus heel vlug op en werkt ook snel. Soms staat ze in de file onderweg naar mijn atelier en komt ze veel later aan dan de bedoeling is. Toch weet ze elke les weer een prachtig sieraad af te krijgen. Ze vertelde in de cursus over haar project om te gaan fietsen in Nicaragua en geld op te halen voor de meisjes aldaar. Dat bewonder ik aan haar en vandaar stelde ik voor om het in mijn blog onder de aandacht te brengen. Als je haar wilt sponsoren kun je dat doen door hier een sieraad te kopen. Of via een van de linkjes onderaan de pagina.

Melanie:

“Ik werd geraakt door een oproep van een vrouw die me vroeg haar te helpen op een beurs. Spontaan zei ik ja en achteraf vielen alle stukjes in elkaar. Maanden voor deze oproep had ik een lijst gemaakt van de dingen die ik graag wilde doen de komende tijd. En 1 van die dingen was iets kunnen betekenen voor meisjes of vrouwen. Je begrijpt ik kon niet anders dan me aanmelden! Ik ga in november 550km fietsen in Nicaragua om tienerzwangerschappen te voorkomen. Van het geld wat ik ophaal gaat een meisje tot haar 18de naar school en krijgt haar omgeving ondersteuning door middel van voorlichting en training.
Hoe meer ik leer over het project hoe meer ik besef hoeveel kansen ik hier heb. Zomaar even een cursus volgen hier bij Nicoline bijvoorbeeld. Geïnspireerd door haar werk en omdat ik echt denk dat wij vrouwen elkaar zouden moeten helpen ben ik begonnen met …vanMel.
Op de puntjes kun je van alles zetten maar voor nu zijn het armbandjes die ik maak en verkoop voor de meisjes in Nicaragua. Hier kun je mijn werk vinden en mij volgen via Facebook. Wil jij de meisjes in Nicaragua een betere toekomst geven bestel dan een leuk armbandje of doe een donatie. Elk klein beetje helpt.”

En denk je nu: “Hé, dat lijkt me ook wel leuk om zelf sieraden te leren smeden?” Tot aan de zomervakantie zijn de cursussen volgeboekt, maar in september beginnen er weer nieuwe cursussen edelsmeden! Je kunt je nu al opgeven. Meer info vind je hier.

vanmel