Kiezen om je hart te volgen.

Dat Corona mij aan het denken heeft gezet over mijn bedrijf daar heb ik al eerder over geschreven. Er heeft zelfs een stukje in de plaatselijke krant De Bevelander gestaan hierover. Sinds begin dit jaar ben ik al dingen aan het schrappen die mij niet meer dienen, om me te kunnen focussen op hetgeen ik werkelijk blij van word. Eens je aan het loslaten bent, en nu zeker door deze rare periode, lijkt alles ineens in een sneltreinvaart te gaan. Twee weken geleden had ik bedacht een week vakantie te nemen, wat eigenlijk mislukt is 🙈. Totdat ik s nachts half slapend van de trap af viel, gelukkig niet ernstig, maar laten we zeggen dat mijn overbelaste schouder daarna nog veel meer zeer deed. Goeie wake-up call, dat wel! Toen ik dat weekend eindelijk eens luisterde naar mezelf en rust nam, voelde ik ineens dat ik eigenlijk ook gewoon wilde stoppen met de workshops. Ik had al besloten te stoppen met de cursussen, die ik nu aan het afbouwen ben. De workshops had ik ‘nog even’ laten staan, maar dit weekend besefte ik dat dit uit angst was dat ik niet genoeg zou verdienen en niet omdat ik er nog zin in had. Omdat het lastig is om met een grote groep afstand te houden in mijn atelier. Omdat ik binnenkort mijn keuken ga verbouwen en ik tijdelijk in mijn atelier zal moeten koken. Omdat het laatste jaar het aantal boekingen voor workshops is afgenomen.
Voor sommige keuzes is moed voor nodig, zeker als je het al jaren die cursussen en workshops erbij had voor extra inkomsten. Ik bedacht waarom ik aan de academie ooit begonnen was aan juweelontwerpen. Dat was omdat ik wilde creëren, sieraden maken, vooral: draagbare emoties, herinneringen, kunstwerkjes. Sieraden die mensen blij maken, verbinden of troost geven. Ineens werd me duidelijk dat ik nu eindelijk eens volledig mijn hart moest gaan volgen en me focussen op mijn sieraden collectie en de prachtige opdrachten vol mooie verhalen die ik krijg van klanten! In plaats van heel veel tegelijk te doen en daardoor halfslachtig. Maar ik hou niet van halfslachtig hou, dus resulteert dat meestal in me een slag in de rondte werken zonder pauzes. Vandaag heb ik mijn website meteen aangepast, een workshop die ik nog had staan geannuleerd.
Het voelt opgelucht dat ik de knoop, die al ik mijn maag zat, eindelijk heb doorgehakt!

46 - Oorbellen Orchidee met roze barokparels en cognac kleurige diamanten (unicum) Nicoline van Bovensmelten oud goud Nicoline van BovenMidsummer Night`s Dream ring 18 k geelgoud met Tahiti parel en diamant Nicoline van Boven46 - Oorbellen Orchidee met roze barokparels en cognac kleurige diamanten (unicum)