Nieuw jaar, nieuwe keuzes!

Waar ik vorige jaar (sinds het begin van de Corona in maart) duidelijke nieuwe keuzes heb gemaakt van stoppen met cursussen en workshops, ga ik in 2021 nog meer loslaten wat mij niet dient! Ik wil (nog meer) impact maken met mijn ontwerpen en het mooiste is dat jij dat als drager ook doet met mijn sieraden!

Voor mij betekent dit NOG meer focus! Meer focus op unieke ontwerpen en maatwerk. Met veel toewijding gemaakte kunstwerkjes waarvoor ik zorgvuldig op zoek ga naar de mooiste natuurlijke edelstenen of parels. Elk stuk is uniek! Geen seriewerk. Exclusieve juwelen voor vrouwen met een eigen authentieke stijl, die niet van massa productie of middelmatigheid houden. Elk sieraad vertelt een verhaal. Het verhaal over je leven, over je relaties, over je familie. Een sieraad draagt uit waar jij voor staat. En jij bent uniek! Dus waarom zou je dan een sieraad dragen waar er duizenden dezelfde van worden gemaakt?

Mijn verhaal achter de ontwerpen is de verwondering over hoe alles in de natuur in elkaar zit. De schoonheid daarvan. Dat zie je zowel terug in de edelstenen en parels als in de vormgeving. Ik neem de natuurlijke vormen niet letterlijk over, maar geef daar (in geval van de roosjes zeker) mijn eigen ‘draai’ aan. Ik stileer en bouw op tot poëtische vormen met elk hun eigen symboliek. Ook aan duurzaamheid (wat ik al belangrijk vond), wil ik nog meer aandacht schenken. Steeds meer wordt duidelijk hoe wij met de aarde omgaan door onze massa producties en vervuiling en welke consequenties dat heeft. Ik werk al met 99% gerecycleerd goud. Ook kun je bij mij terecht om je eigen oude goud te verwerken tot een mooi nieuw sieraad. Ik stond ingeschreven als Fairtrade goudsmid, helaas is deze organisatie hiermee gestopt. Om te gaan werken met Fairmined gold ben ik al eens bezig geweest, maar dat was een hoop administratie, waar ik nog eens opnieuw moet induiken. Voor een kleine ondernemer brengt dit ook een hoop kosten met zich mee. Ook is niet altijd alles hiervan op voorraad bij de leverancier, maar op termijn wil ik hier wel mee gaan werken. Mijn huidige verpakkingen beginnen op te raken en ik ben op zoek naar een ecologisch alternatief, die ook mooi is. Verzendingen gebeuren in gerecycleerde verzenddoosjes die ik bewaar van mijn eigen bestellingen. Het zuur waarmee ik werk om goud en zilver schoon te koken, ga ik ook vervangen door een natuurlijker alternatief. En natuurlijk zullen er vast nog dingen beter kunnen, maar alle beetjes helpen. Ook het feit dat ik zelf alle sieraden in eigen atelier produceer en niet in massale aantallen laat produceren in het buitenland helpt al mee.

Waar ik vroeger voornamelijk in serie werkte, ga ik nu voor unieke items. Ook bijvoorbeeld de goedkopere bijgekleurde/ gebeitste zoetwaterparels worden vervangen door 100% natuurlijke parels. Dat betekent ook dat ik ook dit jaar sommige sieraden laat gaan die hier voor mijn gevoel niet meer bij passen. Niet via mijn website. Deze aanbiedingen zijn enkel beschikbaar voor members! Je kunt je hiervoor aanmelden via het formulier onderaan de homepagina. Je krijgt dan ook nog eens 4 x per jaar mijn online sieraden magazine vol tips en je blijft op de hoogte van nieuwe ontwerpen en ontwikkelingen.

 

Warme groet,

Nicoline