Nieuwe unieke sieraden in goud en zilver.

De laatste tijd ben ik meer unieke ontwerpen in goud aan het maken, met mooie stenen erin verwerkt. Vooral omdat ik dit eigenlijk het leukste vind om te doen: een uniek sieraad maken, waar er maar één van is en die dan voor één speciale persoon is bedoeld!

De tweede reden is dat ik een half jaar geleden een aantal mooie edelstenen heb ingekocht en ik er nu pas de tijd en inspiratie had om er iets moois mee te ontwerpen. Van sommige stenen heb ik er maar een, andere stenen kan ik nog wel nabestellen, maar ik ga er geen zelfde ontwerp van maken. Alle gouden sieraden die je hier op de foto`s ziet zijn uniek. Je moet dus geluk hebben dat een ring in jouw maat is, want ik kan ze niet op maat maken door de stenen die erin zitten. Heb je interesse in een van de ringen en wil je weten welke maat ze hebben en wat de ring (of hanger) kost? Stuur me dan even een mailtje (info@nicolinevanboven.com)

Ik heb een 18 K gouden roosjesring gemaakt met mooie donkere blauw/ groene labradoriet, een prachtige 14 K gouden ring gebaseerd op de collectie “Zee” met een ovale London Blue topaas van 6 x 8 mm en 2 kleine topaasjes van 2,5 mm, een heel fijn 14K gouden ringetje met kantpatroon en een buff top geslepen ioliet (d.w.z. dat de bovenkant van de steen glad is en de onderkant gefacetteerd, wat een mooi lichtspel geeft) en een elegante 14 K gouden roosjes hanger in frisse lentekleuren met phreniet en mooie gefacetteerde rozenkwarts pegel.

Hoe ik tot deze ontwerpen kom? Ik laat me inspireren door de vorm en kleur van de stenen zelf. Vaak komen er wel elementen in terug uit mijn vaste collectie, zoals de roosjes en ring “Zee”en het kantpatroon, maar in een andere vorm waarvan ik vind dat deze passend is voor de stenen die ik gebruik. Zo zie je overal wel mijn herkenbare handschrift er in.

Ik heb overigens wel twee nieuwe zilveren ontwerpen gemaakt die wel gewoon in de collectie komen en op maat te bestellen zijn. Zoals je kunt zien op de foto`s zijn dat twee verschillende zilveren ringen met amethist. De eerste is gemaakt met een macramé techniek, zoals je vroeger vriendschapsarmbandjes knoopte. Dat vond ik een mooi symbool om in een ring te verwerken, die dus ook goed te gebruiken is als relatie- of trouwring! Overigens wel een klusje om te zorgen dat je draad niet breekt halverwege. Daarna heb ik een binnenring gemaakt met opstaande randen, waartussen de macramé gesoldeerd is. En een amethist van 5 mm ertussen gezet. Natuurlijk kun je hier ook kiezen voor andere kleurstenen om het persoonlijk te maken. Deze ring in goud met diamant zou mooi zijn als trouwring. Een kleursteen naar keuze geldt ook voor het tweede zilveren ontwerp, waar ook weer een oneindig golfpatroon in voorkomt, zoals in de serie “Panta Rhei”, “Zee” en “Flow”. Voor deze ring heb ik echter nog geen titel bedacht, misschien weer eens leuk voor een facebook actie. Moest je een idee hebben voor een naam, mag je die ook onder dit bericht posten.

Alle nieuwe ontwerpen komen binnenkort ook in de webshop. De sieraden zijn momenteel bij de fotograaf, zodat ik straks mooie foto`s heb om te gebruiken. Je kunt me voor de laatste nieuwe ontwerpen ook volgen op mijn facebook pagina.