Schoonheid zit in kleine dingen.

Ik ben momenteel bezig met het ontwerpen en maken van nieuwe collectie. Dat vind ik zo fijn om te doen! Dat je dan in zo`n flow zit en er allemaal mooie nieuwe sieraden ontstaan. Een aantal kun je al vinden in mijn webshop. Deze nieuwe sieraden uit de serie “Web” zijn gebaseerd op spinnenwebben met dauwdruppels, zoals ik ze soms in mijn tuin vind (zie foto).

web2016-06-06 13.26.33-12016-06-06 13.42.54

Naast mijn collectie wil ik ook meer unieke items maken en meer gouden sieraden. Ik merk steeds meer dat ik het superleuk vind om eenmalig een uniek sieraad te maken. Die is dan slechts voor 1 persoon bedoelt, dus wie het sieraad past trekken hem aan :-). Gisteren heb ik een aantal mooie edelstenen gekocht bij een vertegenwoordiger en ik kan niet wachten om er iets mee te maken! Natuurlijk zijn de sieraden uit mijn collectie ook niet het soort van 1000 in een dozijn. Het is allemaal handwerk en kleine oplages. In die zin zijn deze sieraden ook allemaal uniek, want er zal er geen een hetzelfde zijn.

Ik ben ook bezig met een nieuwe techniek: kirigami een Japanse knip- en vouwtechniek. Om te proberen heb ik deze ring al gemaakt, maar ik wil het nog verder uitdiepen. Door een plat vlak in te snijden (nou ja, te zagen in mijn geval) en om te buigen, krijg je bijzondere vormen. Ik vind het echt heel boeiend welke figuren er zo kunnen ontstaan! Deze foto heb ik gemaakt in mijn tuin en vind ik echt magisch:

kirigamiring

Verder kun je tot aan het einde van de maand deze ring “Zee”met amazoniet” nog bestellen tegen een speciale prijs.

 

De video bovenaan geeft ook heel mooi weer wat ik met mijn sieraden wil zeggen!