Vanaf a.s. maandag atelier weer open en cursussen langzaam van start + belangrijk nieuws!

Na de persconferentie van Rutte afgelopen week heb ik besloten dat vanaf maandag ,mijn atelier weer open gaat! Ook ga ik weer van start met de cursus edelsmeden, met een beperkt aantal cursisten volgens een duidelijk protocol waarvan zij op de hoogte zijn gebracht..

Ook in mijn atelier houd ik me aan de hygiëne regels volgens het RIVM uiteraard:
-1,5 meter afstand
-heb je klachten, blijf dan thuis
-mogelijkheid om je handen te wassen bij binnenkomst
-alle contactoppervlakten en gepaste sieraden/ ringmaten zullen worden ontsmet

Belangrijke beslissing omtrent de cursussen!

Doordat ik in de Corona tijd in alle rust heb kunnen nadenken is pas echt duidelijk geworden wat het belangrijkste voor me is. Ik voel heel sterk dat ik me volledig op mijn collectie en opdrachten wil gaan richten!
Begin dit jaar heb ik al enkele keuzes gemaakt voor mijn bedrijf. Ik ben toen gestopt met de online cursus en ik heb duidelijke keuzes gemaakt binnen mijn collecties. Het voelde toen nog niet goed om met de cursussen te stoppen. Ik was ook bang dat dat financieel oogpunt niet kon. Ook een schuldgevoel naar cursisten als ik er mee zou stoppen speelde mee.

Nu ik tijdens deze 2 maanden rustig heb kunnen nadenken, is voor mij steeds meer duidelijk geworden wat ik echt belangrijk vind! De laatste 4 / 5 maanden van vorig jaar waren zo gigantisch druk voor mij. Ik werkte door in het weekend, gaf `s overdag en `s avonds cursus. Andere avonden sport ik graag, dus ik was geen enkele avond vrij. Daarnaast had ik naast de deelname aan de Sieraad Art Fair nog heel veel opdrachten liggen. De keren dat mijn dochter tegen me moest zeggen: mam, wordt het geen tijd dat je gaat koken? Het is al zo laat en ik heb honger. Om vervolgens weer last minute op een sportles aan te komen of aan de cursus te beginnen, nadat ik net de laatste hap eten naar binnen had gewerkt. Kortom: dit was eigenlijk geen doen.

Ik heb nu het besluit gemaakt dat ik het anders wil!

Ik heb 13 jaar echt met heel veel plezier cursus gegeven aan hele gezellige groepen cursisten. Jarenlang stonden mijn cursussen eigenlijk op de eerste plaats (zonder dat ik het zelf in de gaten had eerlijk gezegd, het is zo gegroeid). Daarna kwamen de opdrachten voor klanten en als ik tijd over had kwam daar pas het werken aan eigen collectie bij. Op een gegeven moment was mijn inspiratie ook op en maakte ik collectie waar ik achteraf niet helemaal achter stond.

Vorig jaar heb ik daarom mijn website al anders ingericht: ik heb mijn collectie meer naar voren gehaald, waar voorheen de cursussen prominent naar voren kwamen. Ik maakte een speciale cursuspagina op Instagram en Facebook voor mijn cursussen, zodat deze niet meer door mijn andere pagina`s heen liepen.
Het had effect, de aandacht ging steeds naar mijn sieraden toe.

Het laatste jaar zijn het aantal aanmeldingen voor de cursus ook gehalveerd. Steeds veel afmeldingen last minute, waardoor ik soms maar met 2 cursisten in een les zat. Je begrijpt: dat is totaal niet rendabel!

En nu, na 13 jaar en na 2 maanden zonder cursussen vanwege Corona voel ik heel sterk dat het tijd is voor iets nieuws. Tijd om ECHT 100% te kiezen voor wat ik het liefste doe en daar al mijn energie in te steken, in plaats van heel veel dingen halfslachtig.

Ik heb dus besloten dat ik de cursussen edelsmeden ga afbouwen! Ten laatste tot aan de kerstvakantie.
GEEN PANIEK: iedereen mag zijn lessen die nog openstaan opmaken natuurlijk!!!
Maar:

*Ik neem geen nieuwe cursisten meer aan.
*Ik ga geen nieuwe leskaarten van 5 of 10 lessen meer verkopen.
*Cursisten die binnen de afbouw periode toch nog extra lessen willen volgen, kunnen deze per les betelen. Niet tegen het normale tarief voor een losse les, maar voor een speciale prijs van €30 per les.

Wat ik wel nog blijf geven zijn de workshops! Want dat vind ik echt heel leuk: een leuke dag met familie of vrienden waarbij je elk een mooi sieraad maakt is een waardevolle herinnering! Deze zullen zeker nog te boeken zijn, voorlopig denk ik dat dat vanaf september weer zal kunnen.
Voor mensen die al een workshop hadden geboekt, geen paniek: deze worden gewoon verzet naar een later tijdstip dat het weer mogelijk is met een groep van 4 – 5 personen.

Verder denk ik na over andere openingstijden. Een paar dagen open en de rest op afspraak. Maar hierover later meer, ik moet dat nog even goed bedenken en dan ook nog overal (website, bord buiten, Google) aanpassen en dat heeft tijd nodig