Uniek in Nederland!!

Exclusief weekend edelsmeden in Zeeland.

Maak je eigen unieke sieraad van je oude goud met emotionele waarde!

 

 • één-op-één les!!

 • inclusief 2 overnachtingen in een B&B in de buurt met ontbijt

 • inclusief tapas op vrijdag, 2x lunch, koffie en thee met lekkers

 • inclusief gebruik goudsoldeer en professioneel gereedschap

 • Persoonlijk cadeautje bij aankomst


Exclusief weekend edelsmeden

Je hebt thuis nog oud goud, wat ergens in een doosje ligt te verstoffen. Zo dragen doe je niet, want het is wat uit de tijd en helemaal niet jouw smaak. Eigenlijk wil je er graag nog eens iets bijzonders van laten maken, zodat het weer draagbaar is. Het is oud goud uit de familie, misschien van overleden ouders of grootouders, dat doe je toch ook niet zomaar weg? Maar zo heb je er ook niks aan. En eerlijk gezegd, het heeft je altijd al leuk geleken om eens een kijkje in de keuken van een goudsmid te kijken en het geheim van de smid te ontdekken! Je vindt het ook wel fijn om precies te weten wat er met je goud gebeurt.

Wellicht is dit aanbod dan iets voor jou!!

Natuurlijk kun je een afspraak maken om er iets moois van te laten maken, maar het sieraad krijgt nog veel meer emotionele waarde als je het sieraad zelf kunt maken onder mijn professionele begeleiding! Omdat dit heel bewerkelijk is, kan dit helaas niet in een gewone workshop. En niet iedereen woont in de buurt, of heeft tijd voor een gewone cursus van meerdere weken. Daarom heb ik speciaal voor jou dit aanbod bedacht! Niet alleen maak je samen met mij je eigen ontwerp in uit jouw oude goud, het is meteen een heerlijk weekend om jezelf mee te verwennen! De lessen zijn een-op-een, zodat er voldoende tijd aandacht en ruimte is om het sieraad ook daadwerkelijk af te krijgen zoals jij het wilt hebben. En ook de inwendige mens wordt heerlijk verwend met lekkere hapjes en een uitgebreide lunch! Bij aankomst krijg je ook een persoonlijk cadeautje. Het wordt zeker een onvergetelijk weekend!


 

Inhoud van dit exclusieve weekend:

Duur: vrijdagavond kennismaking en voorbespreking van ontwerp en werkwijze, onder het genot van een hapje en drankje (ongeveer 1,5 uur). Zaterdag beginnen we zo rond 10.00 uur en stoppen we om 16.00 uur. Op zondag is het van 10.00 -15.00 uur, zodat je nog tijd hebt om van de omgeving te genieten, of eventueel weer op tijd naar huis te gaan, als je van ver komt. 

Datum:een weekend naar keuze: vrijdagavond t/m zondagmiddag, te boeken op afspraak.

Voor wie: voor iemand die zelf heel graag een bijzonder sieraad wilt komen maken van eigen oud goud en zichzelf wil verwennen met een heerlijk weekendje weg.

Inclusief:

 • overnachting in een B&B in de buurt
 • tapas en drankjes
 • inclusief 2 x uitgebreide lunch, koffie, thee of fris met wat lekkers tussendoor
 • gebruik goudsoldeer (of tot 10 gram zilver, bij een zilveren sieraad)
 • persoonlijk cadeautje

Resultaat:

 • Een mooie draagbare herinnering van emotionele waarde, zelfgemaakt uit je oude goud!

 • Een heerlijk en compleet verzorgd verwenweekend in het mooie Zeeland.

 • Een unieke kennismaking met dit prachtige vak edelsmeden.

Investering voor dit bijzondere weekend:

Ik weet dat zo`n weekend inclusief overnachtingen zeker €1000 waard is, maar omdat dit een vrij nieuw aanbod is, biedt ik het voorlopig aan voor slechts:

€835 per persoon

Aanmelden en betaling:

Neem contact met me op, zodat we een datum kunnen afspreken. We kunnen per telefoon of via skype je wensen en ideeën doornemen, zodat van te voren duidelijk is wat je wilt maken en of dat mogelijk is. Houdt er ook rekening mee dat ik eerst een bed & breakfast moet reserveren voor ik de datum definitief kan maken. Zeker in het hoogseizoen zal dat wat lastiger zijn, dus boek ruim op tijd! Als de overnachting vast ligt ontvang je van mij een factuur, deze dient vooraf voldaan te worden.


JAAH, dit lijkt me geweldig! Ik heb nog oud goud en het lijkt me super daar zelf iets van te mogen maken!!

Ervaringen van klanten:

Vorig jaar heb ik een pilot gedaan met 2 klanten die een weekend edelsmeden bij me hebben gevolgd. Hieronder lees je hun ervaringen!

Martiene:

De aanleiding om een weekend edelsmeden bij Nicoline te volgen was mijn wens een aantal oude gouden sieraden om te willen smelten en daar een mooie ring met een opaal van te maken. Na enig rondkijken op het internet gaf de website van Nicoline een verzorgde en professionele indruk en ook de stijl van haar sieraden sprak mij aan. Na enig contact via e-mail en per telefoon merkte ik dat Nicoline een heel persoonlijke aanpak heeft en goed doorvraagt en aanvoelt wat de wens van de cursist is. De samenwerking was van het eerste contact tot de tijd dat we samen in het atelier werkte was heel erg ontspannen en verliep naar alle tevredenheid. De workshop heeft me niet alleen en schitterende ring opgeleverd maar ook een heel prettige ervaring door de gastvrijheid en persoonlijkheid van Nicoline en een geweldig verblijf in de schitterende omgeving van Kapelle vlak aan zee. De vergoeding die Nicoline vraagt voor de workshop, is een kleine investering die absoluut correct is voor hetgeen je qua tijd in haar aanwezigheid in het atelier mag werken, en de ervaring die tijdens haar workshop opdoet. En daarbij natuurlijk het schitterende resultaat in de vorm van een persoonlijk sieraad. Nicoline bleek naast een kundig goudsmid ook een uitstekende gastvrouw te zijn die tijdens de workshop voor heerlijke versnaperingen en drankjes zorgt. Ik zou me zeker weer eens bij Nicoline aanmelden voor een vervolg cursus!


 

Hilde:

Ik heb al jaren een passie voor het maken van juwelen en wil heel graag edelsmeden leren. Ik was al een tijd op zoek naar iemand die me kon helpen om mij de kneepjes van het vak te leren. Nicoline van Boven haar werk spreekt me enorm aan, ze geeft ook les in het mooie Zeeland. Voor een avondcursus was de afstand te groot, vandaar was zo`n weekend voor mij ideaal.

Vrijdagavond hadden we bespreking over het concept, “het denkwerk” om de dag nadien direct aan de slag te gaan. Het was een heel gezellige babbel bij lekkere hapjes en met een mooi cadeautje.Zaterdag begon het “praktische werk”. Nicoline begeleide me ook zeer goed. Ze laat je zoveel mogelijk zelf doen, als je echt ergens vastloop helpt ze wel. Ze neemt de tijd en volgt je werk van dichtbij op. Ze was altijd aanwezig, dat vond ik heel fijn. Ook de lunch bij Nicoline was heerlijk, ik voelde me daar heel erg welkom.

Tijdens het weekend heb ik kunnen proeven van verschillende technieken en het resultaat was een prachtige ring waar ik apetrots op ben. Ik heb veel meer gekregen en geleerd dan ik verwacht had, het is de investering meer dan waard! Ik kom zeker nog terug en zou dit graag of voor een hele dag of een heel weekend doen. Het is echt een aanrader als je wereld van edelsmeden wilt verkennen!


Dat lijkt me ook leuk om te doen!!


Veelgestelde vragen:

 • Ik wil graag met mijn moeder, dochter of zus samen komen om te maken van ons oude goud uit de familie. Is het echt maar voor een persoon? Aangezien het omsmelten van goud om het tot een sieraad te maken heel bewerkelijk is, wil ik de groep niet te groot hebben. Met 2 (of max. 3) personen is eventueel bespreekbaar, maar dat hangt heel erg af van jullie wensen en of dat haalbaar is in 1 weekend tijd. Ook i.v.m. de overnachting moet ik eerst kijken of dat mogelijk is. Je kunt altijd contact met me opnemen en dan kan ik kijken of ik een speciaal aangepast aanbod voor jullie kan doen. 
 • Is het mogelijk om in de ochtend eerder te beginnen, zodat we daarna nog van de omgeving kunnen genieten? De tijden zijn richtlijnen. Het is uiteraard bespreekbaar eerder of later te beginnen.
 • Wat als het sieraad niet af is binnen de tijd? Van te voren zal ik zo goed mogelijk proberen in te schatten of het haalbaar is en daar ook eerlijk over zijn. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat je met afgewerkt sieraad naar huis gaat, dus daar zullen we ook voor zorgen.
 • Is het toegankelijk met openbaar vervoer? In Kapelle is een treinstation, dus goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor de B&B moeten we dan wel even kijken of die bereikbaar is, maar ik kan je evt. brengen met de auto.
 • Ik heb geen eigen goud om mee te werken, maar het lijkt me heel leuk om zo`n weekend edelsmeden te komen volgen en mijn eigen ontwerp uit te voeren, kan dat? Ja dat is ook mogelijk. I.p.v. gratis gebruik van goudsoldeer krijg je dan tot 10 gram zilver om een sieraad mee te maken. Eigen zilver omsmelten kan natuurlijk ook. Wil je met nieuw goud werken, dan komen er extra kosten van het goud bij aan prijs per gram (dagprijs). Dit moet ik van te voren wel bestellen, evenals gebruik van edelstenen.
 • Ik wil graag samen met mijn partner in een weekend onze trouwringen maken, kan dat ook? Dat is mogelijk, in jullie eigen oude goud of tegen extra kostprijs van nieuw goud. Neem hiervoor eerst contact met me op, zodat ik een prijsindicatie kan geven.
 • Ik wil graag een weekend edelsmeden volgen zonder overnachting, wat kost dat dan? Dat kan,dan gaat er €100 van de prijs af,dus word je investering €735 voor een heel weekend.

   


  Klinkt super!! Ik wil me hier graag voor opgeven!!