Inspiratie voor het laten vermaken van dierbare sieraden!

Ik heb het laatste kwartaal van 2019 weer veel mooie opdrachten voor klanten mogen maken! Allemaal uniek, maar ze hebben allemaal gemeenschappelijk dat de sieraden vermaakt zijn tot een dierbare en draagbare herinnering. Ik deel ze ter inspiratie, want het is zonde als je de sieraden uit een erfenis in de kast laat liggen, terwijl je er zoveel moois mee kunt doen zodat ze weer met plezier kunt gaan dragen. Heb je ook al langer het idee om iets moois te laten maken? Plan dan nu een vrijblijvende afspraak in om je wensen te bespreken. Meer info en inspiratie over sieraden in opdracht vind je hier: https://juweelontwerpster.nl/sieraden-in-opdracht/

Van broche naar knoopring:

broche oud goud met pare;

De klant had een broche met parel van haar overleden moeder. Ze wilde deze graag tot een sieraad laten vermaken om dagelijks te dragen, zodat haar moeder dichtbij haar is. Ze had mijn knoopring uit de collectie gezien en het ontwerp en de symboliek sprak haar erg aan. Ik heb de parel zorgvuldig van de broche verwijderd en het goud schoongemaakt en omgesmolten tot een staaf. Deze staaf wordt dan op maat gemaakt door dunner te walsen, zodat je een lange smalle strip krijgt. In de broche zat ook een witgouden strip verwerkt. Deze heb ik niet omgesmolten. Die was precies de juiste dikte. Overigens kan het omsmelten van nikkel witgoud ook problemen geven. Het wordt dan poreus en onwerkbaar. Van deze witgouden strip heb ik de knoop gemaakt. De rest van het gewalste geelgoud heb ik hieraan vast gesoldeerd en gewikkeld tot een ring met 4 bandjes. Deze bandjes staan tevens symbool voor haar 4 kinderen. De parel heb ik als laatste in het midden van de knoop geplaatst, zodat deze mooi omsloten wordt.

van broche naar knoopringgoud smelten knoopring oud goudknoopring oud goud


Oude sieraden omgetoverd tot 3 unieke armbanden

van oude sieraden tot 3 unieke armbandenArmbanden van oude sieraden

Deze klant had allerlei sieraden uit een erfenis, die ze toch niet droeg. Haar vraag was om voor haar en haar 2 zussen 3 armbanden te maken, waarbij de onderdelen van de oude sieraden nog wel herkenbaar bleven, maar met een modernere uitstraling. We hebben gekozen voor brede zilveren armbanden (ik heb hier nieuw zilver voor gebruikt) en daar de oude onderdelen op vast te solderen. Ook enkele granaten uit de oude sieraden werden hergebruikt in een nieuwe zetting. Het resterende goud dat ik niet gebruikt werd heb ik omgesmolten en verwerkt tot een sierlijke draad, die ik over de armbanden heb gesoldeerd. Het was een hele klus: eerst alles uit elkaar halen, schoonmaken, afwerken, puzzelen en stuk voor stuk alles vast solderen. Oud goud smelten, op maat walsen, een hamer-structuur aanbrengen, in vorm buigen, stenen zetten, alles mooi afwerken en polijsten. Kortom: uren en uren werk, maar het resultaat mag er zijn! 3 Unieke armbanden voor 3 unieke zussen. Daarbij had ik een koraalketting uit de erfenis ook vermaakt tot 3 armbanden. Ze zijn zo heel mooi samen te dragen!

 3 armbanden van oude sieraden


Van oude gouden ring en oud goud naar ashanger voor overleden katje.

Deze klant kwam zelf met een schetsje. Ze wilde een ashanger laten maken voor een overleden katje die haar heel dierbaar was geweest. Ze had zelf oud goud en een rond ringetje, dat perfect van afmeting was om te gebruiken voor het hoofdje. De rest van het goud heb ik omgesmolten en daar de oortjes en een hol hartje van gemaakt. In het hartje kwam de as. Dat mocht de klant zelf doen. Daarna heb ik de opening zorgvuldig dicht gesoldeerd en het geheel glanzend afgewerkt. Een herinnering aan een speciaal huisdiertje dat ze nu altijd bij zich kan dragen!