Sieraden in opdracht gemaakt.

Ik heb de afgelopen tijd weer heel wat bijzondere sieraden in opdracht mogen maken. Keer op keer persoonlijke ontwerpen, helemaal op maat en naar wens van de klant. Dat vind ik zo mooi aan mijn vak. Ieder sieraad, iedere opdracht heeft een persoonlijk verhaal. Soms een verhaal van verbinding tussen 2 mensen, soms een verhaal over een herinnering aan een persoon of gebeurtenis. Maar ook een mooi cadeau voor uzelf. Een sieraad in opdracht ontworpen en met veel liefde met de hand gemaakt, perfect passend bij uw persoonlijkheid. Dat is toch veel bijzonderder dan een kant en klaar sieraad waar er duizenden van worden gegoten.

Hier laat ik je een greep uit de opdrachten zien:


Verlovingsringen:

Deze klanten wilden heel graag een paar bijzondere zilveren verlovingsringen. Na een gesprek met deze klanten kwam naar voren dat de vrouw graag een grote steen wilde. Ze viel voor de unieke zilveren ring ‘Starlight’ met amethist uit mijn vitrine. Maar deze vond ze net iets te breed bovenaan. Omdat een diamant in dat formaat een fortuin kost, maar ze toch graag een kleurloze grote steen in de ring wilde, hebben we gekozen voor een zirkonia. Dit is een synthetische steen, maar met uiterlijke eigenschappen die enigszins vergelijkbaar zijn met diamant. Voor de man mocht het wat eenvoudiger (zoals dat bijna altijd het geval is). Om ze toch mooi bij elkaar te laten passen hebben we beide ringen een gouden draadje als overeenkomstig detail gegeven. Het resultaat is een paar unieke eigentijdse verlovingsringen.

 


Een herinnering aan een overleden echtgenoot:

Een ring van de overleden echtgenoot van een klant heb ik naar haar eigen idee aangepast tot een herinneRing. Ze wilde de bovenkant in 2 delen gesplitst, omdat ze nu van elkaar gescheiden”  zijn (maar in gedachten nog steeds samen). Heel eenvoudig, maar mooi.


Roosjes Bouquet ring en hanger uit eigen goud:

Deze klant was helemaal verliefd op mijn roosjesringen. Ze had thuis nog gouden sieraden liggen met een emotionele betekenis, maar die ze zo niet zou dragen. Ze wilde heel graag dit goud samen laten smelten tot een unieke roosjes Bouquet ring. Als voorbeeld had ze de grote zilveren roosjes Bouquet ring gezien met toermalijn en amethist uit mijn webshop. Ook wilde ze graag de steentjes uit de oude sieraden erin verwerkt. Dit bleken na test 3 diamantjes en 2 zirkonia’s te zijn. Na het wegen van het goud bleek het teveel te zijn om in 1 ring te verwerken, dus werd besloten om van het overschot nog een bijpassende hanger te maken. Het was enorm veel werk, want voor deze ring moest een aantal keren het goud opnieuw gesmolten worden en gewalst tot de juiste dikte voor de draad van de ring, de plaat om de roosjes uit te maken en een stripje voor de zetkastjes. Deze zijn namelijk ook helemaal met de hand gemaakt. Een enorm gepriegel voor steentjes van 2 mm doorsnede. Het uiteindelijke resultaat is wel verbluffend mooi! De laatste foto is professioneel gemaakt door Erwin Maes.

      


Ringen van overleden ouders vermaakt, bijpassend bij trouwring.

Twee ringen van overleden ouders van de klant. De vraag was om de ringen zoveel mogelijk origineel te houden en ze  laten passen bij hun trouwringen. Deze trouwringen had ik jaren eerder voor deze klanten ontworpen met de symboliek uit het verhaal van de Kleine Prins (eerste foto). Ze wilden bij deze nieuwe opdracht ook weer een symboliek van verbinding toevoegen. Zo hebben we besloten om een onregelmatig krinkelend en deels gehamerd witgouden draadje schuin over de ringen te solderen. Op sommige plaatsen loopt het draadje er iets buiten en dan weer volgt het de ring. Zo blijven de oude trouwringen mooi zichtbaar, zonder ze te hoeven omsmelten of vervormen. Ook de binnen-gravering blijft zo mooi bewaard. En ze passen ook heel mooi bij hun eigen trouwringen


Ring uit Sale wordt een hele nieuwe set:

Voor de zomer heb ik een 3 daagse sale in mijn webshop gehouden. De bedoeling was om oude collectie op te ruimen en plaats te maken voor nieuwe ontwerpen.Een kant kocht de bloemring (zonder parel). Ze wilde daar graag een parel aan toevoegen. Of dat kon. En het was misschien ook wel mooi om daar passende oorbellen en hanger bij te maken. Zo ontstond een heel nieuwe set voor de verjaardag van mijn klant. De bijpassende armband met 5 kleine bloemetjes, gesoldeerd op een zilveren armband van haarzelf is nog in de maak.


Ring bijpassend ontworpen bij eerder gekochte ring:

Deze klant had eerder de unieke Panta Rhei ring met ioliet, topaas en amethist bij mij gekocht. Ze wilde hier heel graag een bijpassend ringetje naast. Samen hebben we het ontwerp besproken en het werd een heel schatting smal ringetje met een ioliet, dat ze nu heel mooi naast haar andere ring kan dragen!


Nog 3 voorbeelden van op maat gemaakte roosjes Bouquet ringen:


Wil je ook graag een bijzonder sieraad laten maken? Neem dan contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden!