Trouwringen of oud goud van oma

De laatste tijd heb ik weer veel sieraden in opdracht gemaakt. Dat varieert van het omsmelten van oud goud van oma tot een heel nieuw sieraad, of het maken van trouwringen of verlovingsringen.

Ter inspiratie bespreek ik hieronder een aantal van deze sieraden die ik in opdracht heb mogen maken.

Als eerste deze prachtige trouwring. Nu ja: een ring voor geregistreerd partnerschap, maar dat schijn eigenlijk hetzelfde te zijn. De man koos ervoor om geen ring te nemen. Dat hoeft ook niet. Mannen mogen soms geen ringen dragen op hun werk of ze zijn het niet gewend om sieraden te dragen. Hoe dan ook: tegenwoordig kan alles en men kiest natuurlijk zelf waar men zich het beste bij voelt. Ook zilveren ringen zijn natuurlijk mogelijk. Sommige mensen dragen liever zilver, dan goud. Ook kan het zijn dat goud simpelweg niet binnen hun budget valt. Deze zilveren ring is gekozen uit mijn collectie. Omdat de klant een voorkeur had voor een blauw steentje, heb ik in deze ring in plaats van een parel of labradoriet, een topaas verwerkt van 4mm. Zo heeft zij een unieke ring, geheel naar eigen wens.

Trouwring Nicoline van Boven

De volgende ring is ook een trouwring. Deze mensen gingen voor de tweede keer met elkaar trouwen. Ze wilden het eerst allemaal eenvoudig houden, maar uiteindelijk vonden ze toch dat er ook een ring bij hoorde. Wederom hier voor de man geen ring, omdat hij die toch niet zou dragen. Deze klant heeft ook gekozen voor een ring uit mijn collectie met de mooie symbolische titel “Together”. Ze wilde hier graag één diamantje in. Deze staat ervoor dat ze wel samen zijn, maar ook allebei een individu en gelukkig met zichzelf. In de ring is een persoonlijk bedachte tekst gegraveerd.

trouwring met diamant, Nicoline van Boven

De volgende opdracht die ik wil laten zien, zijn een paar oorbellen. De klant heeft ze voor de verjaardag van haar moeder laten maken. De oorbellen komen uit mijn collectie. In plaats van 3 roosjes, hebben ze 2 roosjes en op de plaats van het derde roosje zit een bloedkoralen kraaltje verwerkt.  Deze bloedkoralen kraaltjes kwamen uit een erfenis van deze klant. Zo worden ze weer in een draagbaar sieraad verwerkt en blijven ze in de familie.

Roosjesoorbellen met bloedkoraal

Dan hebben we hier een gouden ring van oma, die de klant omgesmolten wilde hebben tot een eenvoudige Zeeuwse krul hanger. De ring droeg ze zo niet en een hanger zou ze wel graag dragen. Zo kunt u een sieraad van emotionele waarde weer met plezier dragen. Op de fotocollages ziet u het werkproces van smelten tot hanger.

Hanger van oud goud Nicoline van BovenHanger van oud goud Nicoline van Bove

Als laatste een ear cuff in opdracht van een klant, oftewel een klemmetje dat vanboven rond de oorlel gedragen wordt met een kettinkje naar de oorbel. De opdracht was om er eentje te maken met hele kleine Zeeuwse knopjes, zoals ze ook in een armband verwerkt had.

Ear cuff Zeeuwse knop

Zo zie je, de sieraden die ik maak in opdracht zijn heel divers. Dat is ook het leuke aan mijn vak. Het is steeds zo persoonlijk. De mogelijkheden zijn ook eindeloos. Heb je ook een vraag over het maken of vermaken van een sieraad naar wens? Of het omsmelten van oud goud naar een heel nieuw sieraad? Neem dan contact met mij op. Dan maken we een afspraak om vrijblijvend de mogelijkheden en je wensen te bespreken.