Tips voor Valentijn: hoe kiest je de juiste ring voor je geliefde?

Het is bijna Valentijn en misschien wil je je geliefde verrassen met een bijzonder en uniek handgemaakt juweel of verlovingsring? Maar wat kiest je dan? Welk materiaal? Wel of geen stenen? Hoe bepaal je de juiste ringmaat? Een ring (of ander juweel) moet niet alleen van maat passen, het moet ook bij de persoon passen die het draagt. Hieronder enkele tips:

Welke stijl past bij haar?

Kijk naar welke sieraden ze al draagt. Van welke stijl houdt ze? Modern, minimalistisch, romantisch, klassiek? Houdt ze van edelstenen of liever van sober? Draagt ze meer goud of juist zilver? En ook: kijk naar de kleding die ze draagt. Welke kleuren draagt ze het liefst? Aan de hand van de kleur van haar kleding kun je kijken welke kleuren edelstenen bij haar passen. Diamant is altijd goed natuurlijk, heel neutraal en past overal bij. Welke vrouw houdt hier nu niet van? Er zijn zeker nog genoeg andere alternatieven, want elke vrouw is uniek. Kijk ook eens naar de vorm van haar handen: bij lange smalle vingers staan bredere ringen erg mooi. Bij dikke korte vinger kun je beter een smallere ring kiezen.

Lees ook mijn blog: “Welk sieraad past het mooist bij jou” voor meer tips.

 

ringmaten matenlabel, Nicoline van BovenBepaal de juiste maat.

Je kunt stiekem een goed passende ring van haar meenemen, of zelf hiervan de binnendiameter meten. Leg de ring op een liniaal en meet de binnendiameter van de ring. Het aantal mm is dan de maat: bijvoorbeeld: 17 mm is maat 17. Meer over (ring) maten kun je hier vinden. Je kunt ook een keer met een smoes met haar een sieraden winkel binnen lopen en ‘voor de lol’ ringen passen en de maat op laten nemen. Dat laatste zal ze misschien wel door hebben natuurlijk. Ook een idee om een zus of vriendin te vragen die eenzelfde ringmaat heeft, om deze op te laten meten.

 

Wil je met me trouwen? Samen een verlovingsring laten maken, Nicoline van Boven

Wat als je de juiste maat niet kunt achterhalen?

Kies een ring zonder steen (òf met diamant), zodat deze zo nodig nog vermaakt kan worden. De meeste edelstenen kunnen namelijk niet tegen de hitte van solderen. Diamant wel. Kies een ring uit mijn vaste collectie. Deze mag je namelijk altijd omruilen voor een andere maat. Een unieke ring of een ontwerp in opdracht kan niet omgeruild worden voor een andere maat. Toch graag een steen? Kies een ontwerp waarbij de ring aan een kant open is, en dus nog makkelijk iets groter of kleiner gebogen kan worden. Nog persoonlijker: geef haar een cadeaubon, waarmee jullie samen een afspraak kunt maken om een ring op maat te laten maken. Verpak de bon in een mooi doosje met bijvoorbeeld een speelgoedringetje uit de kauwgomballen automaat erin, met een briefje dat ze een veel mooiere ring mag laten maken. Of lok haar met een smoes mee op een geheime missie naar mijn atelier, om samen een mooi sieraad uit te zoeken of op maat te laten maken. Zo wordt de ring zeker zoals zij het liefste heeft èn ook de juiste maat. Je kunt hiervoor heel gemakkelijk een afspraak boeken via de knop op de contactpagina!

Zie ook: “Stiekem een verlovingsring voor je vriendin laten maken”.

 

Houd rekening met de levertijd.

Wil je een ring laten maken voor een bepaalde datum, houdt  dan rekening met een levertijd van 4-8 weken. Indien de gewenste ring in de juiste op voorraad is in de webshop, dan wordt deze dezelfde dag nog verstuurd, maar ook de post kan wat vertraging hebben. Een ring uit de webshop die nog op maat gemaakt moet/ kan worden, duurt ongeveer 1 à 2 weken.

 

Persoonlijk advies.

Niks is persoonlijker dan een handgemaakt en uniek sieraad! Met zorg uitgezocht, of helemaal op maat laten maken. Twijfel je toch nog over de juiste keuze? Neem dan zeker contact met me op voor een afspraak of persoonlijk advies! Je kunt bijvoorbeeld een foto van je geliefde en eventueel een foto van de sieraden die ze normaal draagt mailen. Ik kan je dan suggesties geven welk sieraad uit mijn collectie je zou kunnen overwegen.

Liefs,

Nicoline

Enkele suggesties:

Roosjesring strak in 18k goud met roze spinel en diamant, Nicoline van Boven juweelontwerpster
Midsummer Night`s Dream ring in 18 k rosé goud met tanzaniet en diamant, Nicoline van Boven
Midsummer Night`s Dream ring in 18 k goud met roze toermalijn, Nicoline van Boven

Leuk om te weten:

Mijn Midsummer Night`s Dream ring in 18 k goud met ovale roze toermalijn (van op de hoofdfoto bovenaan) staat in de Nouveau van februari 2023!

Nouveau magazine februari 2023
Nouveau magazine februari 2023, Midsummer Night`s Dream ring Nicoline van Boven