Ready to wear collectie in de online shop

Het lijkt nog ver weg (het is begin oktober als ik dit schrijf), maar de feestdagen komen sneller dan je denkt! Natuurlijk heb ik nog een prachtige collectie kant en klaar in de online shop staan waar je uit kunt kiezen. Van zilveren tot gouden ringen, oorbellen en hangers, in verschillende prijsklassen. Houdt er echter rekening mee: weg is weg, want het zijn meestal unieke stukken of uitlopende collectie. De vaste zilvercollectie ben ik ook langzaam aan het afbouwen. Ik had voorheen heel veel voorraad van sieraden in consignatie in diverse sieradenwinkels en galeries, maar daar ben ik vorig jaar sinds de lockdown volledig mee gestopt. Ik wil me meer gaan toespitsen op unieke items in zilver, maar voornamelijk in 18 karaat goud. En dus ook meer maatwerk. Er is al heel wat verkocht inmiddels, maar er is zeker nog genoeg in mijn online shop te vinden waar je uit kunt kiezen! Neem gerust een kijkje! Bij de Collectors Items vind je de allerlaatste stuks van collectie die echt niet meer gemaakt wordt en waar vaak ook maar 1 stuk van is gemaakt.
Ook ben ik achter de schermen nog bezig aan een bijzondere december/ feestcollectie! Ik kan er nog niet zo heel veel over vertellen, maar steekwoorden: champagne en sterrennacht, oude zwart-wit films, ingetogen feestelijkheid. Want laten we wel zijn: we hopen allemaal dat we dit jaar kerst weer mogen vieren met onze familie en vrienden!
 
Laurus Nobilis 18 k gouden oorbellen met Keshi parels Nicoline van Boven
Midsummer Night`s Dream ring 18 k wit goud met tahiti parel en diamant, Nicoline van Boven
Roosjes hanger 18 k goud met witte saffier, Nicoline van Boven
Oorbellen Papillon met buff top amethist en malachiet zilver Nicoline van Boven

Persoonlijk sieraad

Mocht je liever een persoonlijk sieraad cadeau op maat willen laten maken voor de feestdagen, plan dan nu al je afspraak in. Ik zou namelijk niet willen dat ik het anders niet op tijd af krijgen en dat je dan je cadeau niet kunt geven met de feestdagen. Er zit een levertijd op, en tot eind oktober zit het bijna al vol. Ik ga hieronder uitleggen hoe ik precies te werk ga en waarom je moet rekenen op 3 – 8 weken levertijd. De levertijd is natuurlijk ook afhankelijk van het soort sieraad en welke tussenstappen er allemaal nodig zijn. Het is en blijft maatwerk en ik vind het belangrijk dat het sieraad helemaal goed is en naar wens. Een persoonlijker cadeau kun je iemand die je lief is niet geven!
 

Een sieraad op maat, zo gaat dat in zijn werk

 
💍Eerst wordt er een afspraak gemaakt om je wensen te bespreken. Dit kan via mijn afsprakenformulier. Door deze in te vullen krijg ik al een aardig beeld van wat je wensen zijn en kan ik daar makkelijker op inspelen.
 
💍Eenmaal een afspraak, dan luister ik eerst goed naar je. Wat voor soort sieraad moet het worden? Waar en hoe wil je het dragen? Welke kleuren vind je mooi? Hou je van parels of edelstenen en welke spreken je het meest aan? Welke symboliek wil je in het sieraad  verwerken? Ik kan je aan de hand van verschillende voorbeelden in mijn atelier alvast een beetje laten zien hoe iets eruit kan komen te zien, zodat je vast een beeld hebt.
 
💍Soms is het nodig eerst nog wat schetsen te maken en edelstenen te zoeken om een gerichte offerte te kunnen maken. Daar kan wat tijd overheen gaan. Zeker bij het zoeken van de juiste edelstenen. Foto`s met prijzen van de stenen worden opgevraagd en heen en weer gemaild. Als we iets passends hebben gevonden kan ik er verder mee aan de slag en een juiste prijsopgave maken.
 
💍 Als het ontwerp rond is kan ik materiaal gaan bestellen. Soms wordt oud goud van de klant gerecycled en heeft de klant zelf nog edelstenen die we kunnen gebruiken. Dit is niet alleen heel mooi, omdat het de emotionele waarde van een sieraad verhoogd, het is ook nog eens erg duurzaam. Ik maak iets nieuws, iets wat weer draagbaar is en naar jouw smaak, van iets ouds dat anders in de kast blijft liggen. 
 
💍In geval van oud goud zal ik dat eerst moeten reinigen en omsmelten. Dan walsen tot een plaat of draad. Voor sommige sieraden moet ik het meermaals omsmelten en walsen voor verschillende onderdelen om toe te komen met het oude goud dat je levert.
 
💍Pas als ik dat heb gedaan, kan ik beginnen met het maken van de  verschillende onderdelen. Daarna wordt alles aan elkaar gesoldeerd, mooi afgewerkt, gepolijst. Het is uiteindelijk allemaal handwerk.
 
💍Tussendoor stuur ik de klant foto’s door via whatsapp om de juiste composities te bepalen. Waar de edelstenen of onderdelen exact komen e.d. Zo blijft de klant inspraak houden in het uiteindelijke ontwerp. 
 
💍Een ring wordt nog een keer gepast voordat deze afgewerkt en eventueel gezet of gegraveerd wordt.
 
💍soms moet een ring dus eerst nog naar een zetter of een graveur. Ook hier gaat toch zeker weer een week overheen voor ik hem terug heb. Ik werk alleen met de beste vakmensen samen.
 
💍Als laatste wordt het sieraad mooi verpakt in een luxe doosje. Klaar om opgehaald of verzonden te worden.
Je ziet: er kan dus heel wat tijd overheen gaan voor een ontwerp uiteindelijk bij de klant is. Plan daarom tijdig een afspraak in via mijn website om teleurstelling te verkopen, zodat je met de feestdagen niet met lege handen zit 😊.