Wat een eer: ik ben genoemd in Bizzita Blog: 5 tips om een sieraad te laten ontwerpen.

Erg dankbaar en een eer dat ik vermeld word in de sieraden blog van Esther Ligthart op www.Bizzita.com
Met veel foto`s en een stukje over mijn werk (naast 3 andere fantastische ontwerpers)! Ze geeft in deze blog 5 praktische en bruikbare tips om een persoonlijk sieraad/ kerstcadeau direct bij een ontwerper te laten ontwerpen en maken.
Mooi geschreven en het klopt helemaal: de passie voor ons vak, liefde voor edelstenen, de drive om iets unieks in de wereld te zetten en klanten het beste te geven, de betrokkenheid naar klanten.

Persoonlijk sieraad laten maken in mijn unieke stijl.

Binnen de stijl van mijn collecties kun je bij mij sieraden op maat laten ontwerpen. Zie je bijvoorbeeld een zilveren ring, maar je wilt hem liever in goud? Of je wilt een sieraad in een andere maat, een net iets anders model of een andere edelsteen, dan help ik je heel graag verder en kijken we samen wat het beste bij je past. En een afgeleide ontwerp uit mijn collectie laten uit eigen goud uit bijvoorbeeld een erfenis, behoort ook tot de mogelijkheden die het nog persoonlijker maken. Oud goud krijgt zo weer een mooie draagbare bestemming. Bovendien zeer duurzaam, want je werkt met bestaand materiaal. In mijn atelier kan ik je verschillende voorbeelden van modellen en edelstenen laten zien en suggesties geven voor verschillende mogelijke opties. Ook kunnen we een voor jou belangrijke symboliek toevoegen/ integreren in het ontwerp.
Ligt een opdracht totaal niet binnen mijn stijl of expertise, dan zal ik je dat ook zeggen en je met liefde doorverwijzen naar collega`s die je daar beter in kunnen helpen. Elke ontwerper heeft zijn of haar eigen stijl en expertise waarbinnen ze je het beste kunnen helpen. Van een plaatje van internet, meegebracht door de klant als idee om na te maken, blokkeer ik meestal op creatief vlak. Dat komt omdat de klant dan vaak enkel dat plaatje in haar hoofd heeft en moeilijk open staat voor andere suggesties. Een moodboard met verschillende ideeën wat sfeer, stijl en kleur of symboliek betreft, daar kan ik dan wel weer wat mee om iets heel persoonlijks en unieks te ontwerpen. En sta dan inderdaad open voor suggesties :-) en laat je verrassen voor een aller persoonlijkst en uniek sieraad.
En zoals je weet houd ik de klant tussendoor goed op de hoogte van het proces, omdat ik belangrijk vind dat een sieraad precies naar wens wordt. Hierdoor blijf je steeds zeer betrokken.

Je kunt de blog met tips hier lezen:
https://www.bizzita.com/blog/brands-designers/5-tips-on-how-and-why-to-buy-your-christmas-gift-directly-from-a-jewelry-designer

Champagne and Stars, een bijzondere collectie voor de feestdagen!

Ondertussen ben ik achter de schermen bezig met een bijzondere collectie voor de feestdagen. Ik heb hiervoor speciale edelstenen en parels ingekocht.
Voor deze collectie in 18 k goud met voornamelijk zwart-wit tinten heb ik speciale beauty`s van edelstenen en parels ingekocht. Startpunt voor deze inspiratie was de aanschaf van een bijzondere grijze toermalijn.
Een collectie met een hang naar nostalgie, oude zwart-wit films, oude jazz en (nieuwe) Roaring Twenties. Misschien mogen we dit jaar weer met familie en vrienden kerst vieren, misschien blijft het nog steeds beperkt. Vandaar deze ingetogen tinten. Maar wel met ‘sparkles’, deze staan voor een hoopvol vooruitzicht, waar we allemaal naar uitkijken! De naam van deze collectie wordt dan ook:  Champagne & Stars
Ik word er al heel blij van en kan niet wachten tot ze allemaal af zijn . Komende tijd ga ik nog wat edelstenen en parels laten zien die ik voor deze collectie ga gebruiken op mijn Insta en Facebook account. Wordt vervolgd! (Update, deze collectie is inmiddels af en te bewonderen in mijn online shop!)

Sneak preview:

Campagne and stars collectie Nicoline van Boven

Kant en klare cadeau tips voor kerst.

Zoals je begrijpt en in mijn vorige blog kon lezen, gaat er bij het laten maken van een persoonlijk sieraad nogal wat tijd overheen voor het helemaal af is. In mijn online shop vind je kant en klare sieraden die je direct kunt aanschaffen. Sieraden in zilver en in 14 of 18 karaat goud. Er zijn verschillende collecties met elk hun eigen kenmerken. Of je nu van frivool houdt en expressief of juist minimalistisch en voor elke dag draagbaar. Wie weet zit je smaak en maat hier al tussen? Ook al deze sieraden zijn uniek en handgemaakt met veel liefde en passie. Van de meeste sieraden maak ik maar één exemplaar in een bepaalde combinatie van edelstenen. Let op: van sommige items zijn de laatste stuks beschikbaar, dus op is op.  Het kan zijn dat deze later niet meer te bestellen zijn. Als dat zo is, dan staat dat erbij.

Oorbellen Flora Belle foto Erwin MaesRoosjesring strak in 18k goud met tahiti parel en diamant Nicoline van BovenNicoline van Boven roosjes Bouquet ring met grijze zoetwaterparel, roze en groene toermalijn maat 16,5Roosjes oorbellen 14 k goud Nicoline van BovenEndless Love ring zilver, Nicoline van Boven

 

 

 

Lieve groet,

Nicoline