Sieraden collectie

Handgemaakt en uniek

Alle sieraden uit mijn collectie worden door mijzelf met veel liefde en vakmanschap met de hand gemaakt. Daarom is elk stuk uniek.

Ik werkt het liefst met pure en hoogwaardige materialen zoals zilver en goud, parels en edelstenen. Goud daagt mij uit om met meer bijzondere edelstenen te werken. Zilver staat mij toe om groter te werken en te experimenteren met technieken. Daarom blijf ik van beide materialen dankbaar gebruik maken.

Eigen stijl

Mijn sieraden hebben een geheel eigen poëtische, vrouwelijke en authentieke stijl. Natuurlijke en vloeiende vormen typeren mijn collectie. Hoewel sommige sieraden organisch ogen, zijn ze altijd gestileerd tot in essentie. Kenmerkend in mijn werk zijn ook de ‘origami’ technieken die ik toepas. Door het edelmetaal te vouwen, laat ik uit een plat vlak steeds weer nieuwe vormen ontstaan.

De drang naar het creëren van mooie dingen en het experimenteren van nieuwe technieken zat er bij mij al van kinds af in. Het is een manier om me uit te drukken. Ik word blij telkens als uit mijn handen een nieuw sieraad ontstaat. En natuurlijk hoop ik dat de drager er even blij van wordt als deze het sieraad draagt!

46 - Oorbellen Orchidee met roze barokparels en cognac kleurige diamanten (unicum)

Mijn inspiratie: Vormen en ritmes uit de natuur, gestileerd weergegeven.

Als ontwerpster ben ik gefascineerd naar hoe alles in de natuur in elkaar zit en wordt gevormd. Inzoomend op de kleinste details, zie je steeds dezelfde vormen en patronen in verschillende combinaties terugkomen. Als kleine puzzelstukjes van een groter geheel. De tekeningen van Ernst Haeckel’s “Kunstvormen in de natuur” zijn daar een mooi voorbeeld van. In een zoektocht naar de schoonheid hiervan, probeer ik met een speelse blik mijn verwondering voor de kleine dingen van het leven weer te geven in mijn sieraden. Elk detail in vorm, kleur, symboliek en de combinaties van edelstenen zijn daarbij belangrijk.

Omdat ik graag blijf experimenteren en onderzoeken, heb ik voor mijn experimenteel werk een aparte Instagram pagina aangemaakt, waar je deze ontwikkelingen kunt volgen.

Ernst Haeckel inspiratie
Gouden roosjesring met diamanten, Nicoline van Boven

Symboliek

Sieraden staan symbool voor de verbindingen tussen mensen of refereren aan een bepaalde levensgebeurtenis. Zoals trouwringen of herinneringssieraden. Deze symboliek van de oneindige kringloop van het leven komt ook terug in de 2 hoofd thema’s van mijn collectie: FLORAL en INFINITY. Ik vind het belangrijk dat mijn sieraden dagelijks goed te dragen zijn en lekker zitten. Ook daar besteed ik veel zorg en aandacht aan.

Ontdek de verschillende collecties hieronder:

Mini thema collectie:

Naast mijn ‘gewone’ collecties, maak ik af en toe een kleine thema collectie. Zo heb ik in december (2021) mijn mini high-end collectie Champagne & Stars  gelanceerd. Het is een collectie geworden met een verhaal van hoop, verlangen en hang naar nostalgie, Hollywood jaren 20, 30 vorige eeuw. Omdat gezegd wordt dat we in een nieuwe “roaring twenties” zijn beland. Ingetogen maar toch feestelijk. Zwart/ grijs tinten en florale vormen met hier en daar champagne diamant in verwerkt. Iedereen wil zich wel eens een ster voelen. Iedereen heeft dromen en verlangens. Met deze collectie wil ik zeggen: focus je op de mooie dingen in het leven, je dierbaren, je dromen. Drink een glas champagne, kijk met je geliefde naar de sterren en geniet!

Champagne & Stars - 18 k oorbellen met parels en afneembare hangers met fossiel palmhout, Nicoline van Boven

Deze ontwerpen zijn geïnspireerd op de natuur. Natuurlijke florale vormen die ik heb gestileerd tot de essentie. Ze staan voor symbool voor het leven, liefde, vrolijkheid, overvloed en vruchtbaarheid.

rose gouden Papillon oorbellen met Keshi parels
Midsummer Night`s Dream ring in 18 k goud met roze toermalijn en champagne diamant, Nicoline van Boven
Gouden roosjes Bouquet ring ui Eigen huis & interieur

Infinity collectie

Deze collectie staat symbool voor oneindige liefde en de kringloop van het leven. De ontwerpen zijn ontstaan door een strip of band in een oneindige vorm te buigen of vouwen. Deze ontwerpen zijn vanwege de symboliek heel geschikt als relatie of herinneringssieraad!

19 - Endless Love Lemniscaat ring 14 k goud met 5 pavé gezette diamanten
Panta Rhei hanger, Nicoline van Boven
Ring 'Zee' in 14k wit en geelgoud, tanzaniet, aquamarijn en diamant, Nicoline van Boven

Bezoek de online shop

Al mijn ontwerpen zijn auteursrechtelijk beschermd