Sieraden in opdracht

“Sieraden zijn draagbare herinneringen. Ze vertellen jouw persoonlijke verhaal en worden gekoesterd, gedragen en doorgegeven aan de volgende generatie. Zo komt er steeds een stukje verhaal bij.”

Het laten maken van uniek sieraad helemaal afgestemd op jouw wensen, is een magisch proces. Emoties, verhalen en herinneringen samen gesmolten tot een sieraad dat bij jou past. Of je nu op zoek bent naar originele trouwringen, een herinneringssieraad, een geboortesieraad, een heel persoonlijk verjaardagscadeau, een oud familiesieraad een tweede leven geven of jezelf wilt verwennen. Het mooie aan mijn vak is dat iedere opdracht uniek is. Elk ontwerp uit mijn collectie is te personaliseren. Ik luister graag naar je specifieke wensen zodat ik deze kan vertalen naar een sieraad dat jouw eigen verhaal vertelt. Eentje die je het liefst nooit meer af wilt doen.

Ontwerp Roosjesring in opdracht, Nicoline van Boven

Ontwerp op maat, werkwijze:

 

smelten oud goud Nicoline van Boven
roosjes ring in uitvoering, Nicoline van Boven

Afspraak maken

Maak vrijblijvend een afspraak om, onder het genot van een kopje koffie of thee, je wensen te bespreken. (Indien een afspraak niet mogelijk is, kan de bespreking ook online of telefonisch).

Persoonlijk en uniek
Aan de hand van voorbeelden uit mijn collectie, kunnen we kijken welke modellen of details bij je passen. Ik kan je voorbeelden van edelstenen laten zien of ik kan voor je op zoek bij een van mijn leveranciers. Ook kan ik de edelstenen of parels of onderdelen uit je oude sieraden hergebruiken. Ik neem je maat op, zodat het sieraad goed gaat passen.

Betrokken
Wanneer we tot een ontwerp zijn gekomen, ga ik ermee aan de slag. Ik houd je op de hoogte van het proces door middel van foto`s van elke stap. Je blijf je van het begin tot het eind betrokken. Zo kun je precies zien hoe het uiteindelijke ontwerp eruit komt te zien. Het is dan tussendoor nog mogelijk iets te wijzigen of te komen passen.

Resultaat:
Een uniek handgemaakt sieraad in mijn herkenbare stijl, afgestemd op jouw persoonlijkheid en wensen. Een waardevol erfstuk voor de toekomst.

Investering
De investering voor een sieraad op maat is afhankelijk van het materiaal en dagprijs, gewicht en ontwerp. Voor een afgeleid ontwerp uit mijn collectie, kun je de prijs van een soortgelijk sieraad uit mijn webshop als richtlijn nemen. Gebruik van oud goud is mogelijk vanwege de emotionele waarde en duurzaamheid, maar is natuurlijk wel wat arbeidsintensiever. Ik kan echter pas een gerichte offerte maken na afspraak.

Levertijd
Het maken van een uniek en handgemaakt juweel, vanaf het ontwerpen tot het eindresultaat, kost tijd. Houd rekening met zeker 4-8 weken levertijd.
Maak dus tijdig vrijblijvend een afspraak, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Voorbeelden van klanten:

Hieronder zie je enkele voorbeelden van sieraden die ik in opdracht voor klanten maakte.  Bekijk de filmpjes onderaan deze pagina over het omsmelten van oud goud tot een nieuw sieraad! Ook in mijn blog staan artikelen over sieraden die ik in opdracht gemaakt heb. Of klik hier om mijn speciaal voor jou ontworpen stappenplan voor een sieraad op maat te downloaden.

Wat Klanten zeggen:

 


Geraldine: “Dank je wel Nicoline van Boven!! Ik ben heeeel blij met de samensmelting van mijn drie ringen naar deze schitterende nieuwe ring. Je vakmanschap, creativiteit en je tussentijdse berichten maakten het hele proces tot een feest.”


 

 

Roosjesring met diamant uit eigen goud in opdracht, Nicoline van Boven

 


Sonja: Een prachtige unieke ring. Met eigen inbreng voor wat betreft het model en de stenen. Maar ook mijn wens om iets van goud in de ring te verwerken was geen enkel probleem. Nicoline kwam met het idee om de stenen in gouden zetkasten te plaatsen. En het resultaat is prachtig ! De samenwerking is heel goed. Nicoline denkt met je mee en werkt altijd in goed overleg aan het sieraad zodat het echt wordt zoals je had bedacht. Ik ben dan ook erg tevreden en helemaal blij met het eind resultaat. Je draagt iets wat niemand anders heeft, een uniek sieraad blijft altijd zijn waarde houden.”


 

 

Bouquetring op maat Sonja, Nicoline van Boven

José:  “Al jarenlang liggen mijn oude gouden sieraden in een doosje in de kast, wegdoen wilde ik ook niet.  Ik heb een emotioneel jaar achter de rug, mijn hartsvriendin is na een lang ziekbed overleden en heeft mij 2 oorbellen geschonken die van haar overleden zus waren geweest. Een zeer dierbaar geschenk, die ik zeker niet ging dragen, maar ook in het doosje in de kast kwamen ze niet”

Op een zondagavond kwam er een reportage voorbij van een juweelontwerpster Nicoline van Boven, nieuwsgierig geworden zocht ik haar website op, en viel als een blok voor de roosjes collectie. Ik nam contact met haar op, en dit was het begin van een zeer prettig contact. Een vakvrouw die begreep wat ik wilde. Die met liefde om ging met mijn oude sieraden en met mijn emotionele geschenk van mijn vriendin.

Het resultaat is een fantastische mooie, unieke, en voor mij zeer bijzondere ring die ik met heel veel plezier ga dragen. Elke keer als ik er naar kijk, voel ik mijn vriendin dichtbij.

Nicoline, hierbij wil ik je nogmaals bedanken, voor al je geduld, voor het meedenken, en voor het werkelijk waar fantastische resultaat. Vanuit mijn hart een warme groet, José.


 

Roosjes Bouquet ring uit oud goud