Diamanten en parels in mijn collectie: altijd een goede combinatie!

Laat diamant nu net de geboortesteen zijn van april. Ze staan symbool voor eeuwige liefde en kracht. Een parel staat voor zuiverheid liefde en geluk. Ik vind dat die 2 elkaar versterken. De zachte ronde vormen van de parels met hun prachtige delicate kleuren en glans in combinatie met de krachtige schittering van diamant.
De symboliek dat kwetsbaar durven zijn heeft iets krachtigs heeft. De vloeiende, bijna vloeibare en florale vormen uit mijn collectie zijn voornamelijk geïnspireerd op de natuur, de kringloop van het leven. Ook dat heeft iets krachtigs en kwetsbaars tegelijk.
En vaak worden sieraden ook aangeschaft bij een belangrijke gebeurtenis of fase in iemands leven. Bijvoorbeeld om elkaar eeuwige trouw te beloven, bij een geboorte, een verjaardag of als herinnering. Iets wat me altijd al gefascineerd heeft als ontwerpster en waarom ik voor dit mooie vak heb gekozen. Dit is waarom ik maak wat ik maak. Mijn ontwerpen zijn een zoektocht. Een vertaling van mijn kijk op het leven, mijn gevoelens en gedachten. Een vertaling naar een meer algemene symboliek in mijn collecties die voor iedereen toepasbaar en aanpasbaar is naar zijn of haar eigen verhaal. Want dat is waar het uiteindelijk om draait: het gevoel dat jij hebt als drager van mijn sieraden. En ik hoop dan dat iemand die mijn sieraden draagt, daar oprecht blij van wordt en steun, troost of kracht uit haalt!
Liefs,
Nicoline