Met een assieraad draag je iemand altijd bij je.

Sieraden zijn draagbare herinneringen. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag een assieraad voor iemand te ontwerpen. Dit zijn dankbare opdrachten, omdat het heel veel troost kan bieden. Elke opdracht is ook enorm persoonlijk. Elk ontwerp wordt gemaakt naar de wens van de klant. Samen gaan we eerst in gesprek. Zo kom ik meer te weten over wat bij de persoon in kwestie past en met welke symboliek we de overleden dierbare het best herinnerd wordt. Voor sommige mensen kan het raar of misschien eng idee om as van een overleden persoon in een juweel te verwerken. Ik vind het persoonlijk een heel mooi idee en het kan ook helpen bij het rouwproces. Ik bied ook altijd de mogelijkheden aan mijn klanten om zelf de as in het sieraad te komen doen. De meesten vinden dat ook heel fijn. Tussendoor stuur ik ook altijd foto`s van het hele proces. Het is mogelijk om een ontwerp uit mijn collectie op maat te laten maken en daar as in te laten verwerken. Soms ontwerp ik ook een heel nieuw sieraad, helemaal in samenspraak met de klant. Ik ga hieronder enkele voorbeelden met je delen. Wil je ook een assieraad of ander persoonlijk sieraad laten maken? Neem dan contact met me op.

Roosjesring in mijn stijl met as erin verwerkt.

Met een assieraad draag je iemand altijd bij je. Nicoline van Boven, juweelontwerpster
Ze zag een gouden roosjesring uit mijn collectie en werd verliefd! De ring die ze zag in mijn webshop was alleen niet de juiste maat èn ze had ook een speciale wens om de as van haar overleden vader erin te laten verwerken. En dus belde ze me voor een afspraak en kwam helemaal uit Arnhem naar mijn atelier in Zeeland om de ring te bespreken. De ring kreeg een extra roosje omdat de maat veel groter was dan die uit de collectie. De as werd heel subtiel in een buisje verwerkt met een krul op, zodat deze tussen de andere roosjes niet opvalt.
Samen met een vriendin maakte ze er 2 x een mini vakantie van en boekte een hotel in Goes. Op een donderdag kwam ze nog eens passen deden we samen de as erin. Ik heb de ring verder afgewerkt en de stenen geplaatst. Twee dagen later kwam ze de ring ophalen, samen met een zilveren roosjesarmband (ook op haar maat gemaakt) ophalen. Helemaal blij was ze met het resultaat en ze wilde alles meteen aanhouden!!

Zilveren ashanger in de vorm van een vlinder.

Ze was al een tijdje op zoek naar een assieraad om de as van haar overleden man in te verwerken. Toen zag ze een foto voorbij komen op Facebook, van 3 zilveren hangers in vlindervorm die ik een jaar of 10 geleden voor een klant had ontworpen. Ze wist meteen dat een soortgelijk ontwerp hetgeen was waar ze naar zocht! Het idee van de vlinder sprak haar aan. Dat paste zo goed bij haar en haar geliefde overleden man. Deze vlinder stond namelijk ook op hun huwelijksuitnodiging en dezelfde vlinder had ze gebruikt voor op de rouwkaart. Ook op de urne stond een vlinder. Hoe mooi is het dat ze per toeval dit ontwerp tegenkwam! In samenspraak met haar heb ik de hanger zo aangepast, dat er as in verwerkt kon worden. Op de plaats van het hoofdje heb ik een klein buisje gesoldeerd hiervoor. Ze kwam ook graag zelf de as erin doen. Er werd daarvan ook nog een foto gemaakt als herinnering. Ze is erg blij met de hanger en draagt hem met liefde.

Met een assieraad draag je iemand altijd bij je. Nicoline van Boven, juweelontwerpster

Jonathan Zeemeeuw, een ashanger met een verhaal.

Met een assieraad draag je iemand altijd bij je. Nicoline van Boven, juweelontwerpster
Nog zo`n mooie opdracht! Deze is al van wat jaren geleden, maar ze stuurde me onlangs een lief bericht dat ze nog steeds heel blij is met deze hanger. Dit ontwerp is helemaal op maat ontworpen en gemaakt voor deze klant. Haar overleden man hield erg van zeilen. De bedoeling was om iets hiervan terug te laten komen in de hanger. In ons gesprek over het ontwerp kwam uiteindelijk het idee naar voren om een zeemeeuw in de hanger te verwerken. Door de zeemeeuw in zilver uit te werken tegen een gouden achtergrond, komt deze heel mooi naar voren. 
Als dank kreeg ik van de klant dit prachtige boekje cadeau over Jonathan Livingston zeemeeuw. Een mooi filosofisch verhaal. Een boek wat ik met plezier heb gelezen en nog steeds in mijn boekenkast heb staan en erg blij mee ben.

Ieder op maat gemaakt sieraad is uniek en passend bij het verhaal van de klant.

Zo zie je een beetje wat de mogelijkheden kunnen zijn. Geen enkele opdracht is hetzelfde, omdat er altijd een persoonlijk verhaal achter zit. Ik probeer zo goed mogelijk dat verhaal weer te geven in een sieraad. Of dat nu trouwens gaat om een assieraad of een ander op maat gemaakt sieraad. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om oud goud van een overleden dierbare te gebruiken om een herinneringssieraad te laten maken. Ook de edelstenen of parels van de oude sieraden kunnen weer verwerkt worden in het nieuwe ontwerp. Neem vrijblijvend contact met me op als je meer hierover wilt weten. Hiernaast kun je ook nog een filmpje bekijken over een andere opdracht voor 2 asringen.