Stiekem een verlovingsring voor je vriendin laten maken.

Laatst kreeg ik weer een leuke mail van een iemand die (stiekem) een verlovingsring voor zijn vriendin wilde laten maken. Hij wilde haar ten huwelijk vragen. Hij had heel internet al afgezocht en was uiteindelijk op mijn site terecht gekomen. Mijn sieraden spraken hem enorm aan. Hij wilde wel echt iets unieks. Een ring met hun persoonlijke symboliek. Het proces moest wel via de mail gaan, want hij kwam niet uit de buurt en had geen tijd om even naar Zeeland te rijden.

Telefonische afspraak.

Ik stelde voor om dan eerst telefonisch contact te hebben, zodat ik aan de hand van wat vragen kon bepalen welke richting we precies op konden met de ring. Zijn vriendin bleek geen ringen te dragen. Het was dus lastig de maat te bepalen, maar hij kon het ongeveer inschatten door te vergelijken met zijn eigen vingers. Ook moest de ring niet al te uitbundig zijn en makkelijk draagbaar. Ik vroeg hem onder andere of er een gravering in de ring moest (want dat is niet bij elke ring mogelijk), of hij er een steen in wilde en welke kleur dan bij haar zou passen. Ze droeg veel paars, dus amethist zou mooi zijn. Ook vroeg ik welke ringen hij op mijn website al had gezien die hem aanspraken, zodat ik een idee had van zijn smaak. En welke symboliek ik erin kon verwerken. Zijn vriendin kwam uit Zeeland, maar iets met een Zeeuwse knop zou te grof worden. En ze waren een heel open stel, veel vrienden konden altijd bij hun terecht. Dit wilde hij in de ring ook tot uiting laten komen.

Het ontwerp proces.

ontwerp verlovingsring in opdracht, Nicoline van BovenStiekem een verlovingsring voor je vriendin laten maken, Nicoline van Boven juweelontwerpster

Ik heb toen enkele ontwerpen geschetst en de foto`s hiervan naar hem gemaild. Uit deze schetsen koos hij het tweede ontwerp. De golvende lijnen als symboliek voor de zee en Zeeland, een amethist vanwege de paarse kleur en een opening aan de voorkant om hun openheid te symboliseren. De opening was bij deze ook handig, omdat hij de maat niet exact wist. Zo kon de maat achteraf nog gemakkelijk worden aangepast. Solderen gaat namelijk niet meer als er een steen in zit die niet goed tegen de hitte kan.

Stiekem een verlovingsring voor je vriendin laten maken, Nicoline van Boven juweelontwerpsterStiekem een verlovingsring voor je vriendin laten maken, Nicoline van Boven juweelontwerpsterStiekem een verlovingsring voor je vriendin laten maken, Nicoline van Boven juweelontwerpster

Elke keer als ik weer een stapje verder was, mailde ik de foto`s door. Zo bleef hij op de hoogte van het proces en kon de ring hier en daar nog naar wens worden bijgesteld. Ik betrek op deze manier de klant altijd bij het ontwerpproces, zodat het eindresultaat precies is hoe hij of zij het in gedachten had. Hij was ook erg blij met het uiteindelijke resultaat!

En het mooiste van alles was: ze zei “ja”!!

Verlovingsring op maat, Nicoline van BovenStiekem een verlovingsring voor je vriendin laten maken, Nicoline van Boven juweelontwerpster

De juiste ringmaat.

Achteraf was de opening heel erg handig, want de ring bleek toch ietsje te groot. Ik heb dat makkelijk kunnen aanpassen door er aan de kant van de opening een stukje van het rechte deel af te zagen. Daarna de ring weer iets meer dicht gebogen en toen paste hij perfect, zonder een al te grote ingreep en zonder risico voor de steen.

Wil jij je vriendin ook verrassen met een mooie unieke handgemaakte (verloving)ring? Ik help je graag met een passend ontwerp te bedenken en maken. Zo’n ontwerp in opdracht https://juweelontwerpster.nl/product-categorie/categorie/trouwringen-verlovingsringen/is echt een persoonlijk sieraad. Het wordt daarna ook niet meer gemaakt, dus het blijft uniek. Stuur me even een mailtje met je wensen naar: info@nicolinevanboven.com.

Lees ook deze blog voor nog meer tips voor het laten maken van een verlovingsring of Valentijns- of verjaardagscadeau.