Tips voor Valentijn: hoe kiest je de juiste ring voor je geliefde?

Het is bijna Valentijn en misschien wil je je geliefde verrassen met een bijzondere en unieke ring? Maar wat kiest je dan? Welk materiaal? Wel of geen stenen? Hoe bepaald je de juiste ringmaat? Een ring moet niet alleen van maat passen, het moet ook bij de persoon passen die het draagt. Hieronder enkele tips:

-Wat past bij haar?

Kijk naar welke sieraden ze al draagt. Van welke stijl houdt ze? Modern, minimalistisch, romantisch, klassiek? Houdt ze van edelstenen of liever van sober? Draagt ze meer goud of juist zilver? En ook: kijk naar de kleding die ze draagt. Welke kleuren draagt ze het liefst? Aan de hand van de kleur kleding kun je kijken welke kleuren edelstenen bij haar passen. Diamant is altijd goed natuurlijk, heel neutraal en past overal bij. Welke vrouw houdt hier nu niet van? Het moet natuurlijk wel in uw budget passen. Er zijn zeker nog genoeg andere alternatieven. En kijk ook naar de vorm van haar handen: bij lange smalle vingers staan bredere ringen erg mooi. Bij dikke korte vinger kun je beter een smallere ring kiezen.

Lees ook mijn blog: “Welk sieraad past het mooist bij jou” voor meer tips.

-Bepaal de juiste maat

Je kunt stiekem een goed passende ring van haar meenemen, of zelf hiervan de binnendiameter meten. Leg de ring op een liniaal en meet de binnendiameter van de ring. Het aantal mm is dan de maat: bijvoorbeeld: 17 mm is maat 17. Meer over (ring) maten kun je hier vinden. Je kunt ook een keer met een smoes met haar een sieraden winkel binnen lopen en ‘voor de lol’ ringen passen en de maat op laten nemen. Dat laatste zal ze misschien wel door hebben natuurlijk. Ook een idee om een zus of vriendin te vragen die eenzelfde ringmaat heeft, om deze op te laten meten.

-Wat als je de juiste maat niet kunt achterhalen?

Kies een ring zonder steen, of met diamant, zodat deze zo nodig nog vermaakt kan worden. Kies een ring uit de vaste collectie. Deze mag je namelijk altijd omruilen voor een andere maat. Een unieke ring  of een ontwerp in opdracht kan niet omgeruild worden voor een andere maat. Toch graag een steen? Kies een ontwerp waarbij de ring aan een kant open is, en dus nog makkelijk iets groter of kleiner gebogen kan worden. Geef haar een cadeaubon, waarmee jullie samen een afspraak kunt maken om een ring op maat te laten maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een roosjes Bouquet? Geen bloemen maar een uniek bouquet in de vorm van een ring, met stenen naar wens? Zo wordt de ring zeker zoals zij wilt hebben en ook de juiste maat en ook heel persoonlijk! Verpak de bon in een mooi doosje met bijvoorbeeld een speelgoedringetje uit de kauwgomballen automaat erin, met een briefje dat ze een veel mooiere ring mag laten maken.

Zie ook: “Stiekem een verlovingsring voor uw vriendin laten maken”.

-Houdt rekening met de levertijd

Wil je een ring laten maken, houdt  dan rekening met een levertijd van 4-8 weken. Indien de gewenste ring in de juiste op voorraad is in de webshop, dan wordt deze dezelfde dag nog verstuurd, maar ook de post kan wat vertraging hebben. Een ring uit de webshop die nog op maat gemaakt moet worden, duurt ongeveer 1 à 1,5 week.

Neem contact met me op voor een afspraak of advies!